Bureau Vrijdag Tekst & Communicatie

 

Schrijft teksten voor websites, brochures, magazines en nieuwsbrieven. Doet de PR voor producten en diensten. Maakt communicatie- en social mediaplannen. Schrijft scripts voor voice-overs en videoproducties. Houdt interviews. Maakt écht contact met uw klanten door te kiezen voor taal die raakt.


Zet Bureau Vrijdag in als tekstschrijver, communicatieadviseur, webredacteur of PR-bureau. Ook voor interimklussen!

Blog

03/09/12 Een lettertype speciaal voor dyslectici terug naar home

Hier maakt mijn hart een sprongetje. Want dit verbindt mijn oude liefde met mijn nieuwe: een lettertype voor dyslectici.

 

Iemand met dyslexie ziet letters vaak omgedraaid of gespiegeld. De p wordt de q, de n wordt de u, de b wordt de d. De verwarring is het grootst als er ook nog een symmetrisch lettertype wordt gebruikt, zoals het veelvoorkomende Helvetica  of, net als op mijn eigen website, Arial. In dit soort fonts zijn de genoemde letters precies elkaars spiegelbeeld.

 

Met het font ‘dyslexie’ maakt kunststudent (en dyslect) Christian Boer het leven van de ommenabij 1 miljoen dyslectici in Nederland nét een beetje makkelijker. Door het zwaartepunt van letters te verlagen, sommige letters cursief te maken en openingen te vergroten, creëerde hij een spiksplinternieuw lettertype. Een lettertype waarin geen enkele letter meer een gespiegelde broer of zus heeft. En dat is wel zo overzichtelijk.

 

 

Uit onderzoek van Universiteit Twente blijkt dat het font ‘dyslexie’ daadwerkelijk leesbaarder is en beter begrepen wordt door dyslectici. Dat gaan we testen! Dus: trek een dyslectische medemens aan zijn jasje, typ een stukkie en testen maarrrrr…. Ervaringen kun je hieronder delen. Of op mijn Facebookpagina.Reacties


er zijn nog geen reacties op dit bericht...


er kan niet meer op dit bericht gereageerd worden