Bureau Vrijdag Tekst & Communicatie

 

Schrijft teksten voor websites, brochures, magazines en nieuwsbrieven. Doet de PR voor producten en diensten. Maakt communicatie- en social mediaplannen. Schrijft scripts voor voice-overs en videoproducties. Houdt interviews. Maakt écht contact met uw klanten door te kiezen voor taal die raakt.


Zet Bureau Vrijdag in als tekstschrijver, communicatieadviseur, webredacteur of PR-bureau. Ook voor interimklussen!

Blog

04/09/12 Wat maakt Pinterest zo verslavend? terug naar home

Ik heb een nieuwe liefde. En hij heet Pinterest. Of moet ik zeggen zij? Het overgrote deel (87%) van de Pinners is namelijk vrouw. Maar dat vind ik niet zo interessant. Ik ben verliefd. En hier lees je waarom. 

 

7 redenen waarom Pinterest zo verslavend is

 

1. Inspiration overload
De meest talentvolle architecten, designers, fotografen, chefs en stylisten gebruiken Pinterest en nodigen jou uit om een kijkje te nemen in hun studio/keuken/kledingkast! Talkin’about inspiration! Kom je even niet verder met het werk dat je aan het doen bent? Ga een uurtje Pinteresten en binnen de kortste keren vliegen de vonken er weer vanaf.

 

2. Niet goed met woorden? Niet erg!
Facebook en Twitter vragen nog om enige handigheid met de Nederlandse taal. En inspiratie op dat gebied. Pinterest niet. Dat gaat namelijk maar om één ding: plaatjes, plaatjes en nog eens plaatjes. Op Pinterest laat je zonder (teveel) woorden zien wie je bent. En dat kan ontzettend handig zijn.


3. Anti-social media
Pinterest is het enige sociale medium waar je lekker in je uppie van kunt genieten. Jóuw prikbord, jóuw inspiratie, jóuw wereld. Vinden andere mensen jouw pins niet interessant? Soit. Voorheen zag je door de favorieten het bos niet meer. Nu staan ze keurig op een rij op je enige eigen Pinterest-wall.

Pinterest some ecards

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Ideaal voor events
Bezig met het plannen van het huwelijk van de eeuw? Kindje op komst? Een congres voor je werk? Enter Pinterest. Het leuke aan pinnen is dat je dat in categorieën kunt doen. Een bord ‘huwelijk’, een bord ‘baby’, een bord ‘congres’. Alles wat je online tegenkomt pin je eenvoudig op een van je borden met de ‘pin-button’ in Chrome. En het staat direct op de juiste plek.

5. Het kan ook sámen
Waar ik anti-social zei, bedoel ik social. Stop. Je kunt je borden namelijk in je eentje beheren, maar het kan ook samen. Dus ben je een congres aan het voorbereiden, net als je collega? Beheer samen een pin-board waarop je interessante artikelen, quotes en foto’s pint. Privé kan dit natuurlijk ook, bijvoorbeeld samen met de andere ceremoniemeesters.

6. Trek bezoekers naar je site
Net als Facebook en Twitter is Pinterest heel interessant voor je vindbaarheid. Elke pin op Pinterest genereert een extra backlink voor je content. Google is gek op backlinkjes, zeker als ze afkomstig zijn van toonaangevende websites als Pinterest. Wat betekent dit concreet? Een hogere positie in Google = meer bezoekers voor je site.


7. Last but not least…
Je wordt er blij van! Rustgevende interieurs, oogverblindende kleurexplosies, prachtige zwart-wit fotografie, enz. enz. enz. Pinterest is een ware traktatie voor de zintuigen en heeft voor ieder wat wils. Benieuwd wat Pinterest voor jou in petto heeft? Maak je account aan op Pinterest.com.

Eerst zien, dan geloven?
Bekijk Frankwatching’s video ‘Pinterest voor beginners: tips & tricks’ 

 

Join me at http://pinterest.com/bureauvrijdagReacties


  • 04-09-12 Jenterest (19:08)

    Klinkt goed! ik zal eens een kijkje nemen!

  • 06-09-12 Hanneke (12:12)

    Doe dat vooral, Jente. Zeker voor jouw business heel interessant!


er kan niet meer op dit bericht gereageerd worden